Кой ще бъде спортист на спортистите през 2021 година в Русе?

Отговор на този въпрос ще бъде даден в традиционната анкета на вестник "Утро" и Община Русе сред представители на местните медии.
От днес започваме да събираме номинации за спортист, треньор и приложник номер 1.

Клубовете могат да подават заявки на [email protected], както и на телефон 082 815 628.

Крайният срок за внасяне на номинациите е 6 декември. Думата след това ще имат журналистите, които ще гласуват направените предложения. Резултатите ще бъдат ясни около средата на декември, тогава ще бъде уточнена и датата на церемонията за вчърване на наградите. През последните години тя обикновено се състои в началото на януари.

За разлика от миналата година, когато номинациите бяха обидно малко - едва 13, този сезон се очертава доста по-сериозна конкуренция за място в Топ 10. Въпреки тежката пандемична обстановка русенските спортисти успяха да спечелят медали от световни и европейски първенства, а параолимпийците Християн Стоянов и Ружди Ружди се върнаха с вицетитли от игрите в Токио.

Забележителното представяне на Християн и Ружди задава и деликатния въпрос в каква номинационна листа да бъдат включени. Без каквато и да било нотка на дискриминация - опазил ни Господ - считаме, че те трябва да бъдат наградени в собствена категория като звезди на годината. И двамата заслужават да са на върха!

Ще си позволим и една бележка. От горчив опит знаем как представители на някои клубове обикновено "тупкат топката" и закъсняват с номинациите. Не разбрали, не чули, трябвало да бъдат лично информирани.  В интерес на истината правим го - не само с материали като този, а най-малкото с напомняне по телефона и удължаване на сроковете за постъпване на заявките. Дано сега да не се стига до подобни разминавания.      

Да припомним още, че победител в анкетата през миналата година за трети пореден път стана състезателката по свободна борба Биляна Дудова. Втори бе класиран боксьорът Радослав Росенов, а третото място бе отредено за щангиста Стилян Гроздев.