Престъпна група за измами по интернет за доставка на дефицитните и доста поскъпнали напоследък пелети е разбита във Ветово при спецакция от различни подразделения на Областната дирекция на МВР под ръководството на Районна прокуратура. 
Арестувани са четирима мъже на възраст от 17 до 37 години, които нямат роднинска връзка помежду си. От домовете им са иззети мобилни устройства, компютърни конфигурации, различни суми в лева, списъци с имена, документи от различни куриерски фирми и други вещи.
Групата е действала чрез фалшиви интернет профили по схема за доставка на пелети за отопление, като обещавала да ги осигури на ниски цени. Условието било транспортът да се заплати предварително. След превод на дължимата сума от купувачите обаче връзката с доставчика прекъсвала и той ставал неоткриваем. 
Засега полицията работи по четири измами на територията на страната, като от Русенско няма нито един ужилен, уточни за „Утро“ председателят на Районната прокуратура Яна Илиева. Измамените са от Сандански, Благоевград и още две населени места от Централна България. Всеки един от тях е заплатил за транспорт на доставката по 250-300 лева, което ще рече, че четиримата измамници са се облажили с около 1200 лева. 
По случая е образувано досъдебно производство, работата продължава под наблюдението на прокуратурата, тъй като се смята, че има и още измамени, които обаче не са подали сигнали. 
Проведената акция във Ветово е част от специализираната полицейска операция в страната за превенция и противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство, както и за противодействие на конвенционалната престъпност и установяване на издирвани лица и извършители на престъпления.