364 са вече леглата за пациенти с коронавирус в петте лечебни заведения в Русенско, след като в събота болница „Канев“ ги увеличи с още 20 за неинтензивно лечение. 66 от тях са в реанимациите, останалите 298 са за лечение на пациенти със средно тежко и тежко протичане на болестта, които нямат нужда от командно дишане. Досега в болница „Канев“ имаше 111 неинтензивни легла, но натискът върху нея от заразени с К-19 е принудил ръководството да отдели още 20. Реанимационните легла в лечебното заведение остават 24, като 4 от тях са предвидени за деца до 18-годишна възраст. 
В останалите четири болници промени няма. В УМБАЛ „Медика Русе“ леглата за лечение на неусложнени пациенти остават 61, а реанимационните - 46. Това е и болницата с най-голям реанимационен капацитет за хора с коронавирус както в региона, така и в още четири съседни области. Без промяна остават и неинтензивните легла в беленската болница „Юлия Вревска“ - 31, Белодробната болница - 45, и в Комплексния онкологичен център - 30 легла. 
По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 314 души, като 54 са на командно дишане. Свободните легла са 50, 12 от които реанимационни. При промяна на епидемичната обстановка  леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция ще бъдат увеличени, категорична е изпълняващата длъжността директор на РЗИ д-р Искра Генева.
318 новозаразени с Ковид-19 са регистрирани в Русенско от четвъртък до събота включително. Сред тях има 18 ученици. Добрата новина е, че все пак има 272 излекувани русенци, но 21 пациенти с положителна короновирусна инфекция са починали. Така активните случаи вече са 1913, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 20 157, а преболедувалите - 16 982.  
Със завършен цикъл на имунизация до момента в областта са 43 050 човека от общо ваксинирани 84 047. За тридневния период са ваксинирани 30 деца над 12-годишна възраст, а общият брой на хората с бустерна доза е 604.  
През тази седмица отново действат същите четири коридора за имунизация без записване - Белодробната болница, УМБАЛ „Медика Русе“, болницата в Бяла и ваксинационният пункт пред „Практикер“. Навсякъде се поставят по желание ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“.