В условията на пандемична криза и затворени поради това училища едно от малкото празнични събития в Деня на будителите беше церемонията по връчването на наградата „Константин Величков“ на две авторитетни русенски учителки. Началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева бе поканила областния управител Боян Българинов и кмета Пенчо Милков да поздравят педагожките на десетия етаж в РУО. Към тях се присъединиха също и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев и ректорът на Русенския университет акад.Христо Белоев. Дойдоха също и директорите на Математическата гимназия и на Дойче шуле Галина Бобева и Искра Иванова. 
Призовавам всички - и учители, и специалисти, и ние като управленци временно на тези постове - да бъдем будители, за да бъдем повече българи в умовете и сърцата си, каза кметът Милков. Той връчи наградата на Даниела Станева, главен учител начално обучение в Дойче шуле и един от първите международни сертифицирани обучители по грамотност. Поздравления към наградените и към техните колеги отправи и областният управител Борислав Българинов, който връчи приза на Сюзан Феимова, старши учител по информатика и информационни технологии в МГ. Той прибави и свои грамоти към наградите на Министерството на образованието и науката. 
За първи път в Русе се получават две от престижните отличия на МОН на името на Константин Величков, радвам се, че не беше никак трудно да аргументираме и да подкрепим предложенията за госпожите Феимова и Станева, тъй като техните постижения са красноречиви и безусловни, каза Росица Георгиева.