Нова премиера се очаква да зарадва русенските почитатели на мюзикъла - в Русенска опера подготвят да представят „Кой е Големанов“. Текстът е на Иво Сиромахов, а музиката е на Георги Костов. Режисьор ще бъде Сребрина Соколова, сценограф е Иван Токаджиев, а художник на костюмите - Анна-Мария Токаджиева. Премиерата е предвидена за последния ден на ноември, вторник, от 19 часа в зала „Филхармония“. 
А 11-ият месец на годината за операта ще започне с „Травиата“ на 6 ноември, която ще се играе на Голямата сцена в Доходното здание. Тя е посветена на 100-годишнината от рождението на русенския солист Кирил Кръстев, уточняват от културния институт. 
На 12 ноември от 19 часа в зала „Филхармония“ ще се състои концертът за три пиана и оркестър, за който „Утро“ писа. Пианистите са Божена Петрова, Евгени Желязков и Димитър Косев, който освен че ще свири, и ще дирижира оркестъра. 
Следва „Слугинята-господарка“ на Перголези - на 16 ноември, а на 18 ноември е камерният концерт „Контрасти“ на „Карневале ансамбъл“ с творби от Б. Марчело, А. Вивалди, Д. Шостакович, А. Бакс. На 23 ноември оркестърът на операта ще участва в заключителния гала концерт на на лауреатите от 13-ия международен конкурс „Франц Шуберт“. 
Последната засега премиера на операта - „Принцесата и свинарят“ по музика на Юлиян Слабаков, може да се види отново на 24 ноември. На 26-и предстои балетът „Дон Кихот“, които неизменно обира овациите на публиката. Ден по-късно ценителите ще могат да видят отново „Набуко“.