Мач тази събота между „Дунав“ и „Локомотив“ /Русе/ за купата на Аматьорската лига няма да има, съобщи за „Утро“ изпълнителният директор на „железничарите“ Мартин Йорданов. 
„Имаме много контузени футболисти. Купата не е наш приоритет. Задачата ни е да се концентрираме върху последните мачове за първенство на Трета лига, където ще се опитаме да спечелим колкото се може повече точки. Вече уведомихме Зоналния съвет на БФС във Варна, че отборът ни няма да вземе участие в този мач“, обясни Йорданов. 
Междувременно управата на ФК „Локо“ излезе с декларация по повод, цитираме, „спекулациите с нашия клуб“. 
„Главната ни цел е да развиваме русенски таланти от най-ранна детска възраст, на които в по-късен етап да се даде възможност за поле на изява в представителния тим като трамплин към професионалния футбол. Работим усърдно по организационната и материалната част на клуба. Бъдещите инвестиции са пряко свързани с концесията на стадиона, като в момента на периоди от по 6 месеца той ни се предоставя безплатно. Няма как да вземете магазин за 6 месеца под наем без ясно бъдеще какво ще се случи след изтичането им, а да инвестирате с лека ръка солидна сума. Надяваме се този въпрос да бъде разрешен скоро“, се казва в изпратения до „Утро“ документ.  
Засяга се и темата с представителния отбор.
„Локомотив“ /Русе/ не пада отвисоко, все едно всеки момент ще се разбие и ще остане само пепел. Точно обратното. Ние сме един от малкото отбори в Североизточната Трета лига, който ще завърши полусезона без никакви финансови трусове. Чуваме коментари как тимът ни трябвало да играе в регионалната група, че не е готов за по-горния ешалон. Да, може би е така, но в групата блестят имена като „Дунав“, „Лудогорец“, „Волов“, „Светкавица“, „Доростол“, „Черноломец“, „Черноморец“, от които има какво да научим и да извлечем като полза за нашето развитие. Като млад клуб на едва 6 месеца целта пред нас е да изградим колектив и стабилна основа, върху която да трупаме опит и самочувствие. Нужно е време, търпение и много кураж. Имаме тази нагласа. Искаме да благодарим на нашите спонсори, деятели, треньори, на президента на клуба Стоян Младенов, на изпълнителния директор Мартин Йорданов, на всички родители на децата в школата и да им кажем, че пътят е трънлив, но с общи усилия ще възродим този именит клуб“.