Комисията по екология към Общинския съвет в Русе разглежда час и половина вчера инвестиционното намерение на „ДД Логистика“ за изграждането на завод за производство на ръкавици Русе, без в крайна сметка да вземе каквото и да е становище или решение. Това всъщност не е и в сферата на нейните правомощия, така че участници в заседанието с право се питаха в началото защо се събират, а след края му - защо изобщо го е имало.
Комисията се събира, за да получи повече информация, така че да може да отговори на интереса от страна на обществеността, обясни открилият заседанието председател на Общинския съвет Иво Пазарджиев.
Комисията наистина получи информация и то не една, а две, при това взаимоизключващи се. Първата от инвеститора Красимир Даков, който както се оказа, изобщо не е бил поканен на заседанието. Според него производството ще бъде съвсем чисто и няма да има никакво замърсяване. Втората информация бе от директора на РИОСВ Анатоли Станев, според който има съмнения, че инсталацията може да замърсява. 
С това дневният ред бе на практика изчерпан, тъй като никой от членовете на комисията не пожела да излезе с каквото и да е становище. Участниците в заседанието твърдо се придържаха към политическата максима, че най-безопасно е да се избягва категоричното мнение по който и да е въпрос, тъй като така няма да се засегне никой избирател. Не пролича и някой да се задействал да се запознае детайлно с публично достъпните документи по казуса, който се обсъжда в медиите вече трети месец. За обществеността остана възможността сама да търси отговорите и да решава кой е прав и кой не. Както всъщност обикновено става.