Дни след като директорът на драматичния театър Орлин Дяков изрази пред „Утро“ надежда, че макар че представленията за ноември падат от афиша, но все пак ще се проведе националният конкурс за млад режисьор, тези надежди се оказаха напразни. Завчера беше съобщено, че конкурсът се отлага за пролетта на 2022 година. 
Така за зрителите, които очакваха да видят на русенска сцена три спектакъла на Театрална работилница „Сфумато“, на театъра във Варна и на студентския театър на Театралната академия „Проф.Кръстьо Сарафов“, остава да стискат палци през пролетта пандемията от коронавирус поне да е затихнала. 
Фестивалното събитие, което щеше да връчи четвъртата поред награда на млад режисьор, който освен паричната премия щеше да получи и възможността да направи своя постановка с русенската трупа, бе с посвещение на 80-годишнината от рождението на Слави Шкаров. Тазгодишната селекция включва младите режисьори Боян Арсов с „Бесове“ от Албер Камю по мотиви от романа на Фьодор Достоевски (НАТФИЗ), Николай Кенаров с „Владимир“ на Матяж Зупанчич (драматичен театър „Стоян Бъчваров“ Варна) и Ростислав Георгиев с „Мерсие и Камие“ по романа на Самюел Бекет („Сфумато“). 
Всичко това русенци ще видят през пролетта. Дотогава тези, които вече са си купили билети за спектаклите, могат да ги върнат на касата на театъра. Зрителите с билети, купени онлайн, трябва да се свържат с платформата, от която са пазарували, за да им се възстановят сумите по сметките. 
Организаторите на конкурса уверяват, че когато има яснота за нови дати, ще публикуват информация на сайта на театъра, на www.nagradaslavi.eu и във фейсбук страницата на конкурса.