Водачът на русенската листа на "Демократична България " Стефан Тафров, останалите кандидати за парламента от коалицията и нейният съпредседател Христо Иванов откриха предизборната си кампания в Русе. В избраното място имаше два символа - първата предизборна изява на ДБ бе на площад "Свобода", под Часовника. Там в предходната кампания Тафров всеки ден разговаряше с граждани, обясняваше програмата на политическата си сила и поемаше конкретни ангажименти за работа в полза на Русе и областта.
"Новото за мен е, че аз вече се явявам като бивш депутат от Русенска област. Парламентът беше основно зает с национални проблеми, но се намери време и за най-важните въпроси за региона. Особено се гордея с оказаната от нас подкрепа за магистралата Русе-Велико Търново, която според нас трябва да е готова по-рано от 2027 година и се разбрахме с бъдещия депутат от Търновска област Христо Иванов да работим в тази насока", каза Стефан Тафров.
Като други акценти за региона той посочи темата за замърсяване на въздуха в Русе, замрялото корабостроене и инвестициите, които пряко са обвързани с инфраструктурата в областта.

След Стефан Тафров /101/ втори в листата е Иван Станев с преференция 102, председател на ДСБ, информатик и преподавател в Русенския университет. Той е следван от другият представител на ДСБ в листата Георги Начев /103/, предприемач от град Бяла и общински председател там.

"Най-важното за мен е, че успяхме да изградим силен екип с почтени и независими хора, които са и професионалисти във своите сфери", каза Иван Станев.
Четвърти в листата е Михаил Михов /104/, екоактивист и представител на "Зелено движение".

"Аз съм човек, който се е отдал на опазването на природата и развитието на Дунавската туристическа организация", каза Михов.

Пети в листата е Иван Белчев /105/ екоактивист от "Да, България", следван от Ростислав Кандиларов /106/ от "Зелено движение", преподавател в Русенския университет, екоактивист, координатор на сдружение "Вело-Русе". Седми е Ангел Гяуров /107/, мениджър от "Да, България", следван от Виктор Стоянов /108/ от "Зелено движение", който се е посветил на каузата за кръводаряване. Последен в листата е Сашо Попов /109/ от "Зелено движение", спелеолог и археолог, председател на Туристическо дружество "Приста".

"Призоваваме граждани да изпозлват преференции, нас не ни е страх от конкуренция и демокрация. Ние влизаме в ясна цел - България да стане най-доброто място за живот на Балканите в 5 до 7 години и цялата ни програма е насочена към това. Тази предизборна кампания започна с един сблъсък - отказа на Районната избирателна комисия в Стара Загора да приеме документи с електронен подпис, което ескалира до опит на ГЕРБ и ДПС да използват тази ситуация в още 8 избирателни района. За нас това показва голямата разделителна линия в политическия живот и нуждата от модернизация на институциите", коментира Христо Иванов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Избори за президент и вицепрезидент и народни представители - 14 ноември 2021 г.