Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава с великолепната си игра на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс.

В мач от четвъртфиналите Григор показа борбения си дух и навакса сет пасив срещу световния №12 поляка Хуберт Хуркач, за да се поздрави с крайната победа, дошла след 3:6 6:4 7:6(2). 

Димитров вкара 74 процента първи сервис и спечели 71 процента от точките при разиграването му. Той направи и допусна по три пробива. 30-годишният хасковлия не постигна ас срещу 14 на поляка, но записа четири двойни грешки. Тази победа бе под номер 100 за Гришо на турнири от сериите Мастърс 1000, като същевременно му осигури билет за полуфиналната фаза на надпреварата, където го очаква сблъсък с британеца Камерън Нори. Нори премина с лекота през Диего Шварцман, надигравайки го с 6:0, 6:2.

 Григор Димитров разказа как съумя да направи втори пореден обрат, този път срещу Хуберт Хуркач, за победата с 4:6, 6:4, 7:6.

„Успях да остана в мача, - каза българинът в интервюто си на корта. - Особено в първия сет ми беше много трудно да намеря играта си днес. Бях малко уморен от вчера и не чувствах, че наистина имам достатъчно време да си почина и да съм отново напълно готов, но все пак чувствах и знаех, че имам сили в себе си, за да успея. Знаех, че трябва да подобря играта си и да бъда малко по-агресивен. Започнах да чета сервиса му малко по-добре. Продължавах да опитвам и да вярвам, че ще успея и мисля, че това направи разликата". Победата ще изстреля Димитров със седем позиции нагоре до №21 в световната ранглиста в понеделник. Нов успех ще го върне в топ 20 и ще го изпрати на първи финал от февруари 2018 година, когато спори за титлата в Ротердам. 

30-годишният хасковлия говори и за това какво иска от кариерата си и живота. „Опитвам се да се върна към добрия ритъм на тенис, да живея и да бъда без болка с тялото си. Събуждането и усещането, че тялото ми е там, ми дава увереност. Наистина се наслаждавам на ежедневието си“, обясни Григор.