Русенският художник, който от години живее в Турция, но винаги с топлота се отнася към родния си град, е носителят на Голямата награда от Осмото международно биенале „Изкуството на миниатюрата“. 
Отличените автори, избрани измежду 243-мата участници от три континента, бяха обявени във вторник вечерта, когато в Голямата зала на Художествената галерия бе открита изложба с 416 от селектираните творби. Жури с председател Teицка Бургерйон от Белгия определи най-впечатляващите в петте категории „Живопис“, „Графика“, „Рисунка“, „Скулптура“ и „Фотография“, както и носителят на Голямата награда. Предстои издаването на каталог, финансирането на който се подпомага от Министерството на културата. 
Награда за живопис отива при Марио Николов, за графика - при Румен Нечев, за рисунка - при Веселин Дамянов. За скулптура е отличен Гуе Шмидт от Австрия, а за фотография - румънецът Александру Шербънеску. 
Наградата на СБХ се присъжда на Александра Ласон от Полша. Русенката Вяра Гунева получава наградата на Художествената галерия. Сред наградените от фирми и сдружения са Гриша Кубратов, Димитър Стайков - Деметриус, Анелия Райкова, Мона Монева и Ирина Йосип.