В двубой от осминафиналите на Мастърса в Индиан Уелс, Данийл Медведев, втори в световната ранглиста, загуби от Григор Димитров с 1-2 сета.

Двубоят започна тежко за първата ни ракета, като Медведев проби още в първия гейм. До края на сета всеки си вземаше сервис геймовете и така руснакът затвори сета с 6-4 гейма. Във втория сет се разви епична битка с размяна на пробиви, в която Григор успя да заличи три гейма пасив и от 1-4 взе пет поредни за успех с 6-4. Окрилен, Димитров силно третия сет и стигна до пробив още при първия сервис на поставения под номер 1 в основната схема.

До края на мача, българският тенисист показа по-стабилна игра и затвори сета с резултат 6-3 за втората си победа над шампиона на Ю Ес Оупън.

Така, се класира за първи път в кариерата си на четвъртфинал в калифорнийската пустиня, където ще срещне поляка Хуберт Хуркач, елиминирал друг представител на Русия - Аслан Карацев. Напред продължиха още Диего Шварцман, Камерън Нори, Николоз Басилашвили, Тейлър Фриц, Стефанос Циципас и Александър Зверев