Старши треньорът на волейболния „Дунав“ Пламен Христов призна пред „Утро“, че голямата цел през този сезон ще е оставане в Суперлигата. По стечение на обстоятелствата бившият национал и състезател на ЦСКА, един от най-добрите български разпределители за всички времена, пое тима много късно и когато пристигна в Русе, завари само трима волейболисти. Другите момчета си намериха нови отбори и Христов бе принуден да прави селекция в последния момент с неизвестни на широката публика млади състезатели - от София, от Пловдив, откъде ли не.
Само преди няколко дни „Дунав“ участва на приятелски турнир във Варна, където победи „Черноморец“ /Бяла/ с 3:0, а после отстъпи пред „Черно море“ с 2:3 и „Добруджа“ /0:3/. Това бяха първите и вероятно последни предсезонни контролни двубои на отбора преди първия му мач от новото първенство на Суперлигата - гостуване на „Берое“.
„Като се има предвид откъде почнахме, представянето ни във Варна не беше чак толкова лошо. Победихме „Черноморец“, бяхме на път да затворим с 3:0 и мача срещу „Черно море“, но допуснахме грешки. Истината е, че ни чака голяма битка за оцеляване в Суперлигата. Тръгваме с мач срещу „Берое“, после ще бъдем домакини на „Добруджа“. Във Варна загубихме срещу добруджанци, но не мисля, че са кой знае какъв отбор“, каза Христов за „Утро“.
Той разкри, че „Дунав“ може да се подсили с украинския волейболист Сергей Руденко. Руденко играе на позицията център.
„Украинецът е на 27 години и притежава добри спортно-технически качества. Той обаче идва от страна, която е извън Европейския съюз, което означава, че трябва да се мине през дълги и тежки процедури за узаконяване на престоя му в България. Говоря за работна виза и куп други неща. Надявам се, че колкото се може по-бързо ще уредим състезателните му права“, обясни случая за „Утро“ членът на УС на ВК „Дунав“ Валери Андреев. 
Селекцията с Руденко на практика ще е приключена, допълни той и пожела успех на отбора през новия сезон.
Украинецът е висок 195 см, играе на поста централен блокировач. Toй е бивш юношески национал на своята страна, а през последната година е играл за отбор от Литва.