Украинският волейболист Сергей Руденко ще дебютира за „Дунав“ в домакинския мач в събота на русенския отбор срещу „Дея Спорт“ /Бургас/, научи „Утро“. Руденко ще излезе на терена за първи път едва в 10-ия кръг на елитното първенство. Проблемите при уреждане на неговите състезателни права бяха в много бавния процес при получаването на работна виза.
С украинеца в състава старши треньорът Пламен Христов ще получи възможност да заздрави блокадата, тъй като ще има в отбора си солиден като физика и достатъчно опит централен блакировач. Той е на 29 години и е висок 195 см. Има и международен стаж, като последният му отбор е от Литва. 
А мачът с „Дея Спорт“ няма да бъде нинак лек. Бургаският тим направи много силна и впечатляваща предсезонна селекция. За този отбор играят бившите национали Георги Братоев и Тодор Вълчев, както и шампионът в колежанското първенство на САЩ Гейдж Уорсли. Американецът действа като либеро. За „Дея Спорт“ играе и Виталий Василиев, който е със стаж в руската Суперлига. На разположение е и бившият волейболист на „Дунав“ Леон Тончев, който направи през миналия сезон отлични игри с екипа на русенския отбор. Преди месец Тончев, независимо че играе на позицията посрещач, реализира цели 20 точки при победата на отбора си с 3:1 срещу „Левски“.
„Дея Спорт“ е на пето място в Супер Волей. Дунавци са на осма позиция.
Мачът в събота ще започне от 18 часа при вход за зрители със зелени сертификати.