Бившата световна шампионка по шах Антоанета Стефанова, която в спортната си кариера има и период като състезателка на русенския „Дунав“, е изненадата в русенската листа на „Има такъв народ“, където е на трето място. Това стана ясно вчера при регистрацията в РИК-Русе, която беше извършена от водача Светлин Стоянов и общинския координатор Татяна Нахабедян. Този път листата е с 14 кандидат-депутати, с двама повече от изборите през юли.
„Очакваме отново три мандата в Русе, в нашата листа има учители, юристи, хора със собствен бизнес и ИТ специалисти. Нашата кампания ще бъде този път по-отворена към медиите, диалогична и конструктивна“, каза Стоянов и прие поканата за дебат, отправена от Десислава Атанасова от ГЕРБ вчера към всички кандидат-депутати.
Областният координатор Светлин Стоянов за трети път оглавява партийната листа. Той вече бе депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание. Втори е Васил Георгиев, който също влезе в парламента, след като партията взе три мандата от Русе на изборите на 11 юли. Той има 19-годишен стаж в Турция като дипломат и директор на голяма компания. Изглежда, в „Има такъв народ“ са убедени, че ще повторят успеха си, след като на третата позиция е Антоанета Стефанова, която също бе депутат, но от Пловдив.
Ето и пълната листа:
1. Светлин Стоянов
2. Васил Георгиев
3. Антоанета Стефанова
4. Татяна Нахабедян
5. Николай Захариев
6. Станислав Христов
7. Стойчо Минков
8. Виктор Василев
9. Албена Милкова
10. Илиян Христов
11. Ивелин Машков
12. Велислав Петков
13. Виктор Михов
14. Катя Иванова