Триизмерните кукли Боби и Кели, които Общината иска да купи с цел повишаване на безопасността на уличното движение, се предлагат с 50% отстъпка, съобщи пред комисията по териториално-селищно устройство зам.-кметът Магдалина Илиева. Единичната цена на всяка от куклите, продавани от частния столичен лунапарк „Боби и Кели“, била 6000 лева, а двете биха стрували на Русе малко над 6300 лева.
Това бе един от аргументите в защита на покупката, която се превърна в най-обсъжданата тема преди предстоящата общинска сесия.        

Тя вече бе отхвърлена от всичките заседавали досега пет комисии на Общинския съвет.
В Бургас такива кукли са поставени на входа на морската градина и макар че не са издържали вандалските набези и са били счупени, местната управа отчела, че статистически са имали най-голям ефект за шофьорите, в сравнение с двата легнали полицая на същото място, каза още Илиева.
Орлин Дяков /ГЕРБ/ обърна внимание на факта, че шофьорите бързо ще привикнат с куклите и ефектът им ще се изгуби. На това Магдалина Илиева отвърна, че се планира фигурите да се ползват целогодишно и да се местят на места, където пресичат много деца.
Повдигнат бе и въпросът струва ли си да се купуват само две кукли, а Илиева обясни, че също би искала да са повече от две, но засега това трудно ще стане. 
„Но ако администрацията е намерила начин да финансира две, ще успее и повече за по-нататък, ако тези две фигури са полезни за града. Имаме тази възможност и предоставени средства, би било хубаво да я използваме“, коментира Илиева.
Дали обаче възможността ще се реализира, продължава да е под въпрос. Ако ВМРО не промени позицията си от понеделник, че няма да я подкрепи, Боби и Кели едва ли ще пристигнат в Русе.