324 ще бъдат избирателните секции в Русенска област за предстоящите избори за президент и парламент на 14 ноември, като в тази бройка не са включени секциите в домовете за възрастни, подвижните секции и др., за които все още тече срок за подаване на заявления за ползване.
В Русе разкритите секции ще бъдат 210, в Бяла – 23, Ветово – 21, Иваново - 18, Сливо поле – 17, Две могили – 15, и по 10 в Борово и Ценово.
На този етап се водят преговори протоколите след изборния ден отново да се предават в „Арена Русе“, но се очаква този път организацията в залата да е малко по-различна заради предишни неудобства. Предвидени са и мерки за ограничаване на разпространението на Ковид-19. 
„Няма проблем с организацията на изборите, с всички институции от региона си сътрудничим отлично“, каза вчера областният управител Борислав Българинов. Той гарантира, че МВР, ДАНС и РИК ще работят в пълен синхрон, за да не бъдат допуснати манипулации на изборния процес.                                   

ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ГЛАСУВАНЕ С ПОДВИЖНА ИЗБИРАТЕЛНА УРНА се приемат до 30 октомври. Заявлението трябва да бъде саморъчно написано и може да бъде подадено в сградата на Общината от 9 до 17 ч или на имейл: [email protected]. До 11 ноември се приемат и заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци. За повече информация, телефон: 082/881-612 и 082/ 881-671.