„Завръщане в Итака“ се нарича новата книга на поетесата, журналист и драматург Иглика Пеева. Тя е издадена в русенското издателство „Лени-Ан“ и ще бъде представена от Крум Гергицов и Огнян Стамболиев на 30 септември от 17 ч в Художествената галерия.
Това е четиринадесета книга и единадесета стихосбирка на русенката. Иглика Пеева е член на Славянската литературна и артистична академия, нейни произведения са превеждани на над 10 европейски езика. Включена е със свои стихове в „Антологията на световната поезия“ на издателство „Reverse“ заедно с  54 автори от пет континента, участвали в Световния фестивал на поезията „Михай Еминеску“ в Крайова, Румъния. В постановъчен процес в италианския град Равена е пиесата й „Данте между Рая и Ада“, писана специално за честванията, с които се отбелязват 700 години от смъртта на Данте. 
С представянето на „Завръщане в Итака“ Иглика Пеева отбелязва 65-тата си годишнина и 40 години творческо присъствие. Тя междувременно съобщи, че театралната школа „Артистисимо“, на която е единият от ръководителите, набира нови членове - русенски гимназисти. Желаещите могат да се явят във Военен клуб - Русе в неделя от 13 ч или да се обадят на тел. 0878 679 766.