Предаването „Култура.BG“ по Канал 1 на Българската национална телевизия отново ще излъчва с русенски адрес. На 23 и 24 септември Димитър Стоянович, който винаги с удоволствие подчертава, че в Русе винаги му е интересно и комфортно, ще направи своите анонси и интервюта в Малката Виена. В четвъртък „студиото“ ще бъде в пространството пред Историческия музей, а в петък - на брега на Дунава. 
Един от акцентите ще бъде международният фестивал „Мартенски музикални дни“. Гости на Дими Стоянович ще бъдат френският пианист Люка Дебарг, директорът на фестивала Ива Чавдарова, струнният квартет „Фрош“, Пламен Бейков, който ще разкаже за двете гостувания в Русе на композитора Дмитрий Шостакович. Два репортажа ще внесат атмосфера от концертите на саксофонния квартет „Сигнум“ и на дуета на Виви Василева и Лукас Джиниз. 
Други теми в предаването ще бъдат обновяването на зали в Историческия музей, репетициите на „Боряна“ с Бойко Богданов в театъра, предстоящата изложба „Добавена реалност“ на художничката Нина Лишовска и литературната награда „Канети“.