Богата развлекателна програма и много забавни игри с награди ще съпътстват четвъртото участие на Русе в националната кампания „Стара хартия за нова книга“. В трите досегашни издания 5650 русенчета са предали 32 тона хартия и така са спасили от изсичане 416 дървета, припомнят организаторите. В замяна децата са получили над 7500 нови книжки. 
В неделя, 23 септември, от 10 до 14 ч на пункта на пл.“Свобода“ пред Съдебната палата децата могат да предадат поне 5 кг хартия за рециклиране и да получат книжка по избор. Всички, които предадат още 5 кг, ще се сдобият с новото благотворително издание „Грийн тийн“. 
Докато се придвижва опашката, малки и големи ще могат да гледат представлението „Цирк“ на софийския Театър на приказките и да се порадват на местни таланти. На естрадата ще излязат детска вокална група „Слънце“ и вокално студио „Слънчеви ноти“, танцьорите с народни носии от „Здравец“ и „Зорница“, балерините от „Мираж“ и малки народни певици. Викторина по „Хрониките на Нарния“ и екоигра дават шанс на русенчета да спечелят атрактивни награди.