Как звучи Бах, изсвирен от вибрафон и китара? Как ударни и класическа китара пренасят до съвременната публика посланията на Моцарт? Цветни отговори на тези и много други въпроси даде нестартното дуо на перкусионистката Виви Василева и китариста Лукас Кампара Джиниз, които във втората фестивална вечер направиха своя дебют на „Мартенски музикални дни“ с програма, в която бяха включени класици и съвременни композитори. 
Виви е започнала да свири първо на цигулка - и това едва ли би учудило някого, особено като знае, че талантливата музикантка е дъщеря на цигуларя Петър Василев и пианистката Красимира Василева - а освен това е и най-малката сестра на добре познатия и обичан в Русе цигулар Васко Василев.
„Открих перкусиите едно лято край морето - и оттогава молех баща ми да ме заведе на уроци по перкусии, година по-късно той най-после се съгласи“, разказа Виви. Сега за нея няма тайни в ударните, както казва самата тя, може да свири на всичко - „Мога и на тази масичка, искате ли да чуете?!“. 
Двамата с китариста Лукас, който е родом от Южна Бразилия, се срещат в Консерваторията в Мюнхен и решават да направят своето дуо. Произведения за вибрафон и китара почти не се намират, затова двамата са щастливи, че Трите бразилски легенди на Контрерас са написани специално за тях. Аранжиментите в програмата, която чуха русенци в събота вечерта в зала „Европа“, са дело на Лукас. А бисът, който двамата талантливи млади музиканти изпълниха, бе посветен на бащата на Виви - Петър Василев, който се оказа сред публиката в залата.