Общинския приют за безстопанствени животни събира  дарения, тъй като има нужда от сериозен ремонт на покрива, както и на помещенията, в които кучетата се възстановяват след операция. Поставена е кутия за дарения, където посетителите могат да оставят своята лепта.
„Когато са идвали хора и са питали дали могат да направят дарение на място, нямаше тази възможност. Всяка помощ е добре дошла, защото често изпращаме животни за допълнително лечение в частни клиники, ползваме рентген и ехограф, за което са нужни средства“, каза управителката на приюта Жени Петрова. Тя уточнява, че досега дарение можеше да се прави единствено на общата сметка на Община Русе с уточнение, че парите са за приюта. 
Доброволци и организации са предоставили до този момент близо 5 хил. лева дарения във вид на суха храна, лакомства и постелки за животните. В приюта през юли са прибрани 65 кучета и 12 котки и са извършени кастрации на 39 кучета и 5 котки. Стопаните могат да чипират своите любимци в приюта безплатно. Всяко животно в приюта е кастрирано, обезпаразитено и ваксинирано с ветеринаро-медицински паспорт и поставен микрочип.  
Сметка за дарители: 
ИНВЕСТБАНК АД
IBAN: BG96 IORT73798400080000 
КОД 445100 за дарители от страната
КОД 445200 за дарители извън страната