Людмил Киров бе старши треньор на „Дунав“, когато отборът играеше в Ефбет Лига. През пролетта бе наставник на „Нефтохимик“ /Бс/, чието оставане във Втора лига изглеждаше химера. Киров обаче направи чудото, като спаси отбора от изпадане. После изненадващо напусна Бургас. Напоследък го виждаме като зрител на мачове с участието на „Дунав“. Ето защо „Утро“ го потърси за коментар какво вижда в двубоите на стадиона в „Здравец“.

- Г-н Киров, предстои ли ви скорошен ангажимент?
- Засега си почивам. Няма да остана дълго без работа, това е сигурно. 
- Защо се разделихте с „Нефтохимик“?
- Не се разбрахме с ръководството на славен доскоро отбор. Четирите месеца в Бургас бяха мъка във всеки един аспект. Имам да получавам няколко заплати. Надявам се, че ще се разберем мирно и тихо, за да не стигаме до съд. Все пак съм подписвал договор и той трябва да се спазва.
- Какво е мнението ви за младия „Дунав“?
- Симпатичен отбор! Когато мога, ходя на мачове. Чувам се с треньора Мартин Цирков и с Виерата /Диян Димов/. Виждам, че работят много сериозно. Това е сезонът, в който „Дунав“ трябва да се завърне на всяка цена във Втора лига. Предпоставките да се случи като конкуренция са налице. Ако отборът не се върне точно сега в професионалния футбол - казвам го без извинение - ще е срам и позор.
- Има ли момчета, които ви впечатляват?
- Преслав Петков и Джан Хасан са момчета с интересни качества. Левият бек Митко Тодоров, независимо от младостта си, е играч със сериозно бъдеще. Лично аз го виждам един ден като футболист на отбор в елита на страната. Като цяло намирам, че и сега има 4-5 младежи, които биха играли с успех във Втора лига.
- Ще бъдат ли те достатъчни като основа, ако приемем, че отборът пробие до професионалния футбол?
- Не мисля. „Дунав“ ще се нуждае от гръбнак, който включва няколко по-опитни и класни футболисти. Но дотогава има време. Нека първо отборът да се завърне във Втора лига. Пожелавам го от сърце!