На 26 август Мани /името на детето е променено, б.р./ ще навърши две годинки. Прави самостоятелни стъпки, смее се на глас, пляска с ръце, общува с мимики. А само допреди няколко месеца животът на момченцето е бил под въпрос, разказват от русенското сдружение „Еквилибриум“, което управлява Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания с потребност от постоянна медицинска грижа. 
Момченцето се ражда с гигантска хидроцефалия (болест, при която главата се уголемява и нарушава жизнените функции) и майката не желае да го отглежда. Лекарите не дават надежди за благоприятен изход. И така детето е настанено в центъра на „Еквилибриум“. Екипът се свързва със Сити клиник Аджибадем Токуда болница в София, където се наемат да извършат спасителната операция. Само за последните три седмици, преди да постъпи в клиниката, главата на детето нараства с 12 см. Операцията преминава успешно и е поставен специален имплант.
Днес Мани е в приемно семейство, където се чувства щастлив и обичан. Посещава Дневния център „Слънчо“ на „Еквилибриум“ и поддържа връзка с майката, която в момента е в чужбина. От сдружението се надяват двамата да се съберат отново заедно.