Между 2,1% и 2,2% от подадените на 11 юли гласове в Русенско са съмнителни, става ясно от анализ на Антикорупционния фонд /АКФ/ за последните провели се парламентарни избори на 11 юли. Нереалните гласове са изчислени на базата на три модела, вземащи предвид нетипично висока избирателна активност в дадена секция, нетипично висок брой на недействителните бюлетини и гласове, отклонения в избирателната активност и резки промени в политическите пристрастия на избирателите.       
Тъй като на изборите на 11 юли гласуваха около 77 500 русенци, методиката на АКФ показва около 1600-1700 гласа купен и контролиран вот, което не може да е изкривило резултата и разпределението на местата в парламента.
Според анализа на АКФ между 5.2% и 6.9%% от секциите в 19-и многомандатен избирателен район /Русе/ показват съмнителни отклонения. В тях обаче са гласували едва 2.4-2.9 на сто от избирателите, така че в крайните резултати тежестта на купения вот е малко над 2% както при оптимистичните, така и при песимистичните допускания.    
Изборите на 11 юли са били по-честни от предишните, показва анализът на АКФ. В сравнение с април 2021 г. се наблюдават със 113 по-малко секции с отклонения (висок праг) или намаление на абсолютния брой на секциите от 7.6, в които е идентифициран риск от купен и контролиран вот.
На парламентарните избори през юли 2021 г. ГЕРБ и ДПС отново си разделят значителна част от подадените гласове в секции, показващи отклонения в резултатите. В съмнителните секции ДПС получават 25.9%, а ГЕРБ - 24.6%. В тях за „Има такъв народ“ са гласували 16.3% от гражданите, а за БСП - 14.7%. Демократична България получава 5.3%, а „Изправи се БГ! Мутри вън!“ /както се казваше тогава коалицията/ - 4.0%.