Ремонтът на Летище Русе разбуни фейсбук. За обновяването на сградата бе съобщено в петък - денят, в който общинската администрация публикува отчет за свършеното през седмицата. Новината беше илюстрирана със снимки и това го превърна в мишена. Критиките са съсредоточени върху санитарните възли, на фокус по-точно са мивките, оборудвани с нови проточни бойлери и захранващите им кабели, които някои сметнаха за опасни.
„Не изглежда като най-добрия вариант. Не виждам логична причина контактите и кабелите за проточните бойлери да са в такова съприкосновение с водата“, гласи едно от мненията.
„Това е несериозно с тези проточни батерии и разположението на контактите... А на предната снимка ясно се вижда, че има изградено трасе за топла вода“, добавя друг гражданин.
Като се изключат мивките, ремонтът се приема позитивно.
„Цитираните снимки са от санитарните помещения на втория етаж на Летище Русе, които обслужват ресторанта към него. Поставените бързозагряващи бойлери са временно решение до въвеждането му в експлоатация от гражданите. Предстои да бъде решен окончателно въпросът с подаването на топла вода в помещенията там, тъй като те не се обслужват от Топлофикация Русе. Окончателният вид ще бъде съобразен с нормативната уредба и изискванията за безопасност на ползващите“, гласи отговорът на общинският пресцентър, към който „Утро“ се обърна за коментар и публикуваме без редакторска намеса.