Ръководството на ФК „Дунав“ картотекира 21 футболисти. Подготвят се документи за уреждане на състезателните права на Александър Кирилов, който ще поднови тренировки в късна есен, на халфа Александър Виденов, левия бек Мартин Иванов и на 16-годишния вратар Даниел Николов.
„Битката за картотекиране на Драгош Фирцулеску не е приключила. Лично и на място разговарях с шефа на Зоналния съвет на БФС във Варна Георги Мирчев. Не намирам за уместно да ни се съобщава в последния момент, че отборите от Трета лига нямат право на чужденци. Драгош е професионалист и много добър учител на младите - като играч и човек. Идва първи и си тръгва последен от тренировката. Такива хора ще са полезни за българския футбол“, коментира говорителят на „Дунав“ Деян Йорданов.
„В момента съм в София. Каквото зависи от мене, ще бъде направено. Надявам се и вярвам, че през следващата седмица ще има положително развитие на случая „Фирцулеску“, каза за „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
А късно вчера русенският отбор излезе за домакинска контрола срещу румънския „Прогресул Спартак“. В събота теренът в „Здравец“ ще посрещне пък тима на „Прогресул“.
Румънски истории по български образец с двата ЦСКА у нас! Оказа се, че съседите отвъд Дунав имат не само два „Прогресул“-а, а и два клуба „Университатя“ /Крайова/...
По принцип съботният мач в Русе трябваше да е срещу „Динамо 2“ /Букурещ/. Динамовци обаче се обадили, за да обяснят, че клубът им е обявен в несъстоятелност и че синдиците не одобрили разходите на втория отбор за пътуване и мач в Русе.