Ръководството на ФК „Дунав“ ще картотекира на първо време 21 футболисти за новия сезон в първенството на Североизточната Трета лига. Подготвят се и документите по уреждане на състезателните права на оше 4-5 момчета.
„Отиваме във Варна с нагласата да извадим картотека и на Драгош Фирцулеску“, каза за „Утро“ говорителят на клуба Деян Йорданов. 
Проблемът е, че БФС забрани на отборите от аматьорския футбол да използват чужденци през новото първенство.  
„Наредбата е написана изключително неясно. Говорих онзи ден с представители на управата на Югозападната Трета лига. Те ми разказаха, че чули още преди няколко месеца за въвеждане на такава точка в наредбата и предупредили навреме отборите от региона да са наясно с това нововъведение. Ние, клубовете от Североизточната, научихме това буквално в последния момент. Ще се борим до последно за картотекиране на Фирцулеску. Имаме уверението на председателя на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс, че ще лобира в тази посока“, обясни Йорданов.
Днес отборът на „Дунав“ ще играе от 19 часа домакинска контрола срещу румънския третодивизионен тим „Прогресул“. В събота русенските футболисти ще играят у дома срещу „Динамо 2“ /Букурещ/.