Народният представител от БСП Крум Зарков, който след изборите на 11 юли се извини с открито писмо за слабия резултат на партията в Русе и поиска от съпартийците си вот на доверие, вчера получи безрезервната им подкрепа.
Решението той да продължи да представя Русе в Народното събрание бе взето от Областния съвет на БСП, подкрепено и от АБВ и другите партньори в коалицията „БСП за България“. Днес сходно гласуване предстои и в Общинския съвет на БСП в Русе, от който се очаква да го потвърди също единодушно.
„Приемам това решение с огромна благодарност и чувствам доверието. Русе има нужда от подкрепата на държавата и не може да бъде неглижиран от централната власт. Новите народни представители трябва да променим това“, коментира Крум Зарков пред „Утро“.
На заседанието на Областния съвет той е имал и среща с кмета на Русе Пенчо Милков, с когото са обсъдили приоритетите за региона, посочени в призива му за обща работа към осемте депутати от региона. 
„Приемам поканата за среща с кмета Пенчо Милков по тези въпроси и се надявам останалите ми колеги също да откликнат“, каза Крим Зарков.