„Ние сме готови да допринесем с каквото можем, въпреки че ще бъдем опозиция. Нашата ръка е подадена, но изпълнението на приоритетите за Русе зависи от нашите колеги, които ще управляват“, каза Десислава Атанасова на първата си пресконференция като русенски депутат от ГЕРБ заедно с колегата си Красен Кралев.
Двамата заявиха, че не са получили изпратеното на 23 юли писмо-призив на кмета Пенчо Милков за единодействие между осемте народни представители от региона в името на Русе, но застанаха зад изброените в него приоритети и увериха, че са готови да откликнат на поканата на Милков за обща среща между кмета и парламентаристите.
Наред с това преизбраната за председател на ПГ на ГЕРБ-СДС Атанасова посочи, че липсва диалог с депутати от водещата партия „Има такъв народ“. 
„За нас е по-добре да сме далеч от партии, които през последните 12 години трайно сме държали извън властта. Говоря за БСП и за ДПС, чиято дълга ръка стои зад „Има такъв народ“, както и Държавна сигурност“, каза тя.
Избраният за депутат като водач на листата Красен Кралев пък направи кратък обзор на изборите на 11 юли с уговорката, че предстои областният координатор Георги Кръстев да представи анализа си. Резултатът от тях беше определен като добър. Основания за това, въпреки загубата в Русе, явно дава победата на ГЕРБ-СДС във всички малки общини извън Ветово.
„Резултатите от тези избори показаха, че хората не искат нови избори; че няма как да стане с политика на изчегъртване и че трябва да се определят приоритети от управляващите в икономиката, а такива не сме чули. Стана ясно, че ГЕРБ ще е в опозиция, а „Има такъв народ“ ще управлява, важно е как ще се вместят другите партии. Свидетели сме на фалшив диалог, за да се прикрие ясната връзка между ИТН и ДПС, с което поставя въпроса къде стои „Демократична България“, заяви Кралев.