"Има такъв народ" провежда експертни срещи с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". С "Демократична България срещата е на тема правосъдие, а с "Изправи се БГ! Ние идваме!" разговарят и на тема социална политика.

В началото на срещата Радостин Василев от формацията на Слави Трифонов каза, че смята, че до края на седмицата ще са готови с кабинет. Разговорите са били чисто експертни заявиха и от двете партии поканени от бъдещия мандатоносител. За политика и личности в кабинет на "Има такъв народ " не са говорили.

От "Демократична България" са обсъдили и прекратяването на мандата на ВСС и смятат, че трябва се използва конституционна процедура. Обърнали са внимание на вече внесения от тях Закон за съдебната власт и настояват за конституционни промени, за които инициират диалог с всички партии в НС.

От "Изправи се БГ! Ние идваме!" са скептични за конституционни реформи. Искат веднага отстраняване на главния прокурор. В областта на социалната политика настояват за преизчисление на пенсиите от 1 октомври, а не от следващата година, както и увеличаването на средства за хора с увреждания и увеличаване на помощта за раждане на дете.