„Каквато сме поискали от Общината, ни беше дадено“, заяви вчера след среща с кмета Пенчо Милков бизнесменът и един от организаторите на насрочения в Русе трети кръг от държавното първенство по автомобилизъм на писта Пламен Панталеев.
„Основната ни тема беше безопосността за зрителите. Умолявам ги да спазват всички правила и да се съобразяват със стюардите. По принцип стартът в Русе е най-масовият като публика, затова нека да се получи празник, след който всички да си тръгнат щастливи“, призова Панталеев чрез „Утро“. 
Генералната тренировка ще е в събота, а първият старт в трите групи ще бъде даден в неделя от 9.20 часа.
Сред подалите заявки за участие личат имената и на русенски пилоти - ветеранът Румен Коев, Виктор Несторов, Ивайло Симеонов. Те ще се състезават за отбора на „Хоби Кар“. Дотук пилотите са 48, като крайният срок за записване е утре.
Едно от ярките имена в списъка отново е легендарният бургазлия Стоян Апостолов. 72-годишният ветеран ще пилотира любимата си „Хонда Сивик“ и ще се състезава за „Елена тийм“. 
Сред партньорите в организирането на състезанието, освен Община Русе, са фирмите „Булмаркет“, „Еконт“, „Нетуоркс“, „Оргахим“, „Приста ойл“, „Дианел“, „Хоби Кар“ и др.