На мила среща между две легендарни русенски спортистки и големи приятелки стана свидетел „Утро“. Едната - бившата звезда в спортната гимнастика Ивелина Райкова, се прибра от Париж, където работи, а другата - лекоатлетката Атанаска Ангелова, дойде специално от Варна. Както е редно, двете се срещнаха в любимия и роден Русе.
„Винаги съм се възхищавала от Ивето. Тя е моят идол за човек със силен и непоколебим дух“, заяви Ангелова за „Утро“.
„Насето е един от любимите ми хора. Считам я за родна сестра“, каза Райкова.
Двете оставиха сериозна следа в русенския и българския спорт. Ивелина, несменеяма титулярка в националния отбор, участва на два пъти в олимпийски игри. С държавния тим тя завърши осма в Москва, а малко не й достигна да се прибере с медал от Олимпиадата в Сеул. Зад гърба й са много участия на световни и европейски първенства.
Атанаска е една от големите родни звезди в хвърлянето на диск. Има участие на Олимпиадата в Атланта. Пътува сама, тъй като личният й треньор Бахчеванов почина преди игрите. Тя ще остане в историята като 11-та в света по резултат във вечната ранглиста на тази дисциплина.
Макар и преминала 40-те, Ангелова не спира да спортува и печели медал след медал от балкански първенства за ветерани. След треньорска работа в „Локо“ /Русе/ тя се премести във Варна, където обучава лекоатлети от местен клуб.