Децентрализацията по отношение на културата - основна тема в срещата между водача на листата на "Демократична България" в Русе Стефан Тафров и местни културни дейци.
Една от основните идеи в тази посока е създаването на шест регионални и 29 областни фонда, които да помогнат децентрализирано местно финансиране. По думите на Тафров Русе е естествен център.
"Демократична България" се надява в рамките на мандата бюджета за куртура да се увеличи до 1% от брутния вътрешен продукт, което да разреши проблемите със свития културен пазар, допълни още Тафров.
Състоянието на родната къща на Елиас Канети предизвика оживена дискусия по време на срещата. Тафров пое ангажимент да разбере какви са плановете на бъдещото ръководство на Министерство на културата за реставрацията на сградата. По думите му има нужда да се преразгледа и Закона за културното наследство, за да се решат редицата проблеми около собствеността на паметниците на културата и рушащите се емблематични за местната архитектура сгради.
Акцент бе поставен и върху нуждата от анализ на аудиториите. По този начин би станало ясно къде трябва да се инвестира.
Провеждане на културна акредитация на държавните културни институти и индивидуални атестации (по подобие на френския модел) на творци, артисти и художествени експерти също бе коментиран. По думите на Тафров операта в Русе и музеят в крайдунавския град биха се наредили високо в йерархията заради важното си значение. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Парламентарни избори 2021