Лекоатлетите на „Дунав“ Инна Ефтимова и Християн Стоянов излязоха на последната права в подготовката си за олимпийските игри в Токио. Инна замина за генерален лагер в Испания, а Християн тренира в Стара Загора под ръководството на личния си наставник и президент на клуба Евгени Игнатов.
Редовната, да я наречем, Олимпиада ще започне на 24 юли, а параигрите с участието на Християн - на 23 август.
„Ефтимова ще пътува за Токио на 22 юли. Все още не е ясно кога ще е нейният старт на 100 метра. Конкуренцията в тази дисциплина е убийствена, затова ще е голям успех, ако прескочи серията и се класира поне за полуфинал. Очакванията ми са да запише личен рекорд“, коментира за „Утро“ Евгени Игнатов.
Християн, световен шампион на 1500 метра, ще продължи подготовката си на лагер в сръбския град Чуприя.
„Имахме идея да заминем по-рано за Япония, за да имаме време за аклиматизация, но се отказахме, защото такъв лагер ще ни излезе много скъпо. Ще пътуваме с него за Токио на 23 август, а стартът му ще е на 28 август“, обясни Игнатов.
Той добави, че не иска да говори от суеверие какво би направил Стоянов на пистата в японската столица.
„Християн е подготвен добре, доволен съм от формата му. Състезание със състезание обаче не си прилича и често се натрупват допълнителни фактори - атмосферни условия, разположение на духа, шанс, малшанс. Той е много борбен атлет и тайно се надявам, че ще реализира потенциала си“, завърши Игнатов.