Петима волейболисти на „Дунав“ се разделиха с отбора, научи „Утро“. След звездата Дейвид Кръстев, който премина в „Хебър“ /Пазарджик/, тимът бе напуснат и от Леон Тончев, който предпочете да играе през новия сезон за „Дея“ /Бургас/. Владимир Христов и Алекс Николов ще защитават цветовете на „Раковски“ /Севлиево/. От Русе си тръгнаха още Димо Димов и Александър Илиев. Вероятно те също са си намерили нови отбори.
Кръстев и Тончев бяха основни играчи в „Дунав“, а Христов и Николов бяха ползвани по-скоро като резерви.
Борис Наков пък няма да играе повече, тъй като има здравословни проблеми. 
Другите момчета все още могат да бъдат считани на теория за волейболисти на русенския тим, въпреки че са без нови договори. Най-важните играчи в изчакване на контракти са Николай Манчев и Георги Чалъков. За преминалия през тежка операция на коляното Антон Василиев пък се говори, че ще прекрати състезателната си дейност.
Членът на УС на ВК „Дунав“ Валери Андреев съобщи преди няколко дни, че вече се работи по селекцията. Какви хора включва тя, още не е ясно. Повече по тази тема може би знае новият старши треньор Петър Дочев, който, според наши източници, до няколко дни трябва да пристигне в Русе. Ясно е, че както беше през последните години, отново ще се работи по сглобяване на отбор от абсолютната нулата.   
Тази повтаряща се история повлия до голяма степен на бившия старши треньор Данаил Милушев да напусне „Дунав“ и да започне работа в „Хебър“ като помощник-наставник.