Волейболистите на „Дунав“ ще се съберат днес за първа тренировка. Началното занимание под ръководството на новия старши треньор Красимир Миронов ще започне в 17 часа. 
Както е известно, дунавци ще играят през новия сезон във второто ниво - Висшата лига. Те се отказаха от участие в Суперлигата заради липса на достатъчно финанси. 
„От опитните играчи ще разчитам на Ангел Павлов, Христо Костов и Атанас Митев. От „Раковски“ /Севлиево/ ще се завърнат наши бивши волейболисти - Владимир Христов и Алекс Симеонов. Към това ядро ще се присъедини група от юноши. Утре /днес/ ще проведа разговори и с други хора“, каза Миронов за „Утро“.
Той призна, че основната му задача е да привлече плеймейкър.
„Имаме нужда от раздвижен и техничен човек на този пост. Разпределителят в спорт като волейбола е половин отбор. Имам идеи в това отношение, на зависи дали ще можем да покрием като финанси евентуалните изисквания на волейболист извън Русе. Ако не можем, ще разчитаме на местни кадри“, заяви старши треньорът.
Той допълни, че борбата за незабавна промоция в Суперлигата не бива да е самоцел.
„Добре, да речем, че ще се върнем в елита. Ако обаче я няма основата и пак тръгнем да търсим играчи отвън при недостатъчно солиден бюджет, ще се получи същото като след края на този сезон. Не казвам, че ще играем за отбиване на номера. Напротив - ще търсим победа във всеки мач. Моята визия за развитие на отбора е юношите да трупат самочувствие покрай опитните играчи и един ден, когато излезем на терена, да разчитаме на 99 процента, готови за елитен волейбол русенски състезатели“, завърши Миронов.