19-годишният пианист Николай Димитров е номиниран за наградата „Талант на десетилетието“, която ще бъде връчена в категория „Изкуство“ от фондация „Енчо Керязов“. Младият музикант е единственият представител от Русе в четирите категории - изкуство, образование, спорт и спортисти с увреждания.
Зрелищният спектакъл „Нощ на звездите“, който фондация „Енчо Керязов“ организира за десети път, ще се състои на 28 юли от 20.30 часа в Античния театър в Пловдив. В него е включена и официалната церемония за награждаването на финалистите на Десетите годишни награди. Тази година двете основни събития имат различен формат от досегашния. От 7 юли на страницата на фондация „Енчо Керязов“ във фейсбук започва представянето на всички номинирани.
Русенецът Николай Димитров е носител на голямата награда на фондацията в раздел „Изкуство“ за 2015 г., която му бе връчена на церемонията през 2016 г., а през 2018 г. бе сред тримата номинирани за постиженията си през 2017 г.
За първи път екипът на фондацията ще държи в напрежение всички номинирани до деня на награждаването. Досега практиката беше финалистите да се обявяват предварително, но тази година във всяка категория изборът на призьорите ще е много труден заради високата стойност на постиженията на всеки един от тях.
Другата интрига в „Нощта на звездите“ е шоуто, което вече десет години събира световни артисти на цирковото и вариететното изкуство, обединени от благородната кауза за подкрепа на талантливите български деца. 
Десетият юбилеен спектакъл „Нощ на звездите“ ще е и последното сценично изпълнение на Енчо Керязов, който приключва артистичната си кариера с поклон към българската публика. С него на сцената ще излезе Алекс Костов, неговият наследник в изкуството, който амбициозно тръгва по стъпките на своя ментор.