Четири горещи премиери ще покаже „Мото-Пфое“ на изложението в Русе, с което компанията отбелязва своя 30-годишен юбилей. То ще бъде открито в 11 часа на 9 юли, петък, на паркинга на „Метро“ и ще продължи и в събота. 
Посетителите ще видят най-доброто от предлаганите от компанията марки - „Форд“, „Волво“, „Ягуар“ и „Ленд Ровър“.
Големите звезди ще бъдат най-новите топ предложения в продуктовото портфолио на марката, които се събират на едно място за първи път в Централна и Източна Европа. 
Това са „Mustang Mach-E“, „Mustang Mach 1“, „Puma ST“ и „Explorer PHEV“. Всеки от тях представлява най-доброто, което „Форд“ предлага в съответния сегмент.
„Mustang Mach-E“ е изцяло нов, напълно електрически, набира от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди благодарение на респектиращите параметри на двигателя си - 465 конски сили и въртящ момент от 830 Нм. Още по-екстремна е специалната версия „Mach-E GT Performance Edition“, която идва с 480 конски сили и 860 Нм, и обещава възможност за ускорение от 0 до 96 км/ч за 3.5 секунди. В зависимост от модификацията си електрическият „Mustang“ предлага свободен пробег до 610 километра.
Лимитираната суперспортна серия „Mustang Mach 1“ е с традиционен, но специално доработен петлитров, V-образен, осемцилиндров бензинов двигател, който е в състояние да генерира максимална мощност от 460 конски сили при 7500/мин и максимален въртящ момент от 529 Нм при 4600/мин.
Сериозни спортни страсти обещава и премиерният за България „Puma ST“. Автомобилът е оборудван с 1.5-литров EcoBoost бензинов двигател, който е в състояние да генерира максимална мощност от 200 конски сили и максимален въртящ момент от 320 Нм, и да предложи възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 6.7 секунди. В комбинация с шестстепенна ръчна предавателна кутия, спортното SUV обещава максимална скорост на движение от 220 км/ч.
Баланс между настоящето и бъдещето пък предлага изцяло новият седемместен зареждаем хибрид „Ford Explorer PHEV“, който предлага респектиращи максимална мощност от 457 конски сили и максимален въртящ момент от 825 Нм, но и възможност за изминаването на до 48 километра в чист електрически режим.
Всички желаещи да открият общата мощ на посочените модели от над 5000 конски сили, могат да регистрират участието си на https://roadshow30.motopfohe.bg/ и след това да се отбележат на място. Така си гарантират включване в томболата за изключителни подаръци. След края на роуд шоуто ще се изтегли жребий за 20 оригинални сувенира от „Форд“, „Волво“, „Ягуар“ и „Ленд Ровър“, 6 тест-драйв уикенда с авангарден електрифициран автомобил и 3 ваучера за двама за дълъг спа-уикенд в четиризвездния „Белведере Холидей Клуб“ в Банско с новия „Форд Куга“. На място по време на изложението също ще има награди за гостите по случай празника на „Мото-Пфое“.