Студенти от специалност „Технология и качество на храните“ от Университета по хранителни технологии, участвали в конкурса обявен от фирма „САМИ – М“ ЕООД, получиха стипендиите си на официална церемония в УХТ. Собственикът на фирмата Антон Костадинов ги връчи лично на победителите. Отличени бяха следните разработки:

 „Възможности за замяна на месни протеини с растителни белтъчни препарати“, разработена от Лили Балева, специалност „Технология и качество на храни“, IV-курс;

 „Нови подходи за редуциране съдържанието на натриев хлорид в месни продукти“ на студентката Михаела Димитрова специалност „Технология и качество на храни“, IV-курс;

 „Съвременни методи за замразяване на месо“, разработена от четвъртокурсника Александър Веселинов, специалност „Технология и качество на храни“.

Кандидатите разработваха теми, свързани с актуални казуси в месната промишленост. На церемонията Антон Костадинов не пропусна възможността да обсъди със стипендиантите актуални въпроси в бранша и да разбере какви професионални теми и идеи вълнуват бъдещите технолози. 

Преподавателите от катедра „Технология на месото и рибата“ и отличените студенти благодариха на екипа на „Сами-М“ както за участието в проведения конкурс, така и за предоставената по време на семестъра възможност да проведат част от учебната си практика в модерно предприятие. 

За втора поредна година фирма „Сами-М“ осигури стипендии за студенти в образователна степен „Бакалавър“ от Университета по хранителни технологии. Средствата, които месопреработвателното предприятие отпусна са в размер на 3 стипендии по 1000 лв.