Политическа партия „Републиканци за България“ ще се яви на предстоящите парламентарни избори на 11 юли с изцяло нова листа със седем кандидати от Русе. За водач е избран успешният 28-годишен бизнесмен Петър Дяков, реализирал мечтите си в САЩ и в България.
За изборът си да влезе в политиката Петър Дяков казва: „Всичко стана случайно, получих много изненадващо предложение от лидерът на партията Цветан Цветанов. Аз имам много силен бизнес и най-важните ми месеци са летните, но се съгласих да водя листата на „Републиканци за България“ в Русе, защото винаги съм бил привърженик на дясната политика на демокрацията и уважавам Цветан Цветанов, срещу когото имаше политическа атака. Не може секретарката на Бойко Борисов да се подминава с лека ръка и всички останали, а той да е разследван, така че дори прокуратурата на Германия да направи изявление, че това е политическа поръчка. Хората неслучайно излязоха на протести. „Републиканци на България“ ще бъдем приятната изненада на тази избори, защото това, което предлага нашата партия, друг не го прави.“


Ето я и листата със седем енергични и способни кандидати, всички от Русенския регион

Водачът на листата Петър Дяков е на 28 години, родом от град Бяла. Завършва средното си образование в СУЕЕ „Св.Константин – Кирил Философ” в Русе, след което е приет в юридическият факултет на Русенският университет „Ангел Кънчев”. Той заминава за САЩ 2015 година и две години по-късно стартира първият си бизнес, който предлага услуги за преместване на дома, офиса или МПС-та . Година по-късно отваря и фирма „ДЯК” – абревиатура за доверие, яснота и качество. Фирмата се намира в България, където Петър Дяков си сътрудничи със своя дядо и посочва реализирането й като свое най-голямо постижение. Заедно с останалото си семейство работи над изграждането на Министерство на веселието в село Стърмен. Той не крие факта, че първата му работа на 17 години е спасител на басейн и че оттогава не е спирал да работи, или своето политическо минало и краткото си членство в ГЕРБ-Русе в младежката структура, като по негови думи именно това го убеждава да се установи трайно в САЩ, след като се чувства разочарован от местните структури на партията.
„Това, което видях 2018 година, когато се върнах в България, за съжаление, беше коренно различно от заминаването ми. Цел и мисия ми е да се установя трайно в България. Виждам огромен смисъл и прекрасни идеи от страна на „Републиканци за България” и съм готов те да се постигнат”, казва Петър Дяков.
Петър Дяков споделя за себе си, че знае три езика – английски, сръбски и испански, както и че обича спорта, играе във футболният отбор на град Бяла „Бенковски – Бяла”, по ирония на съдбата с треньор настоящия 5-ти кандидат в същата листата Цветан Ганев.  


Втори в листата е Борис Келлев, който също е на 28 години и родом от град Бяла. Той завършва средното си образование в СОУ „П. Волов“ в Бяла, след което е приет в Русенският университет „Ангел Кънчев“ със специалност „Маркетинг“. По време на образованието си има възможност да отиде на студентска бригада в САЩ, като посочва този момент като дефиниращ за ориентирането му в живота. Оттам той се насочва към мениджмънт в ресторантьорството и трупа опит в тази сфера в Америка. В момента той работи като заместник-управител в един от водещите ресторанти в София.
„Винаги съм се стремял да помагам на хората и да дам максимума от себе си. Искам да насоча тази моя устременост и към родното ми място и хората, които живеят тук“, казва Борис Келлев и призовава за повече внимание и развитие на туристическия бизнес в България, засегнат от пандемията.

 

 

 

 


Трети в листата е Диян Пенчев на 27 години от град Бяла, където и завършва средното си образование. След това продължава да учи в Стопанската академия „Димитър Ценов” в Свищов и излиза със специалност „Финанси“. За своята реализация той избира да се върне в родният си град и днес продължава да работи там.

 

 

 

 

 

 

 

 


Четвърти е Георги Павлов на 36 години от Русе, който е завършил Професионалната гимназия по транспорт със специалност „Двигатели с вътрешно горене“. В момента работи като машинен оператор в голямо предприятие за бои в Русе. Поставя си като цел да се повиши благосъстоянието на земеделските производители.

 

 

 

 

 

 

 

 


Пети в листата е Цветан Ганев на 44 години от град Бяла с богат професионален опит като футболист и треньор. Завършва средното си образование в 78 СУ „Христо Смирненски“ в столицата с профил футбол. По време на кариерата си като футболист играе за отборите: ФК „Бенковски“ - град Бяла - „Б“ и „В“ група, ФК „Локомотив“ - град Горна Оряховица - „Б“ група, ФК „Спартак“ - град Плевен - „А“ група, ФК „Етър“ - град Велико Търново -„Б“ група, ФК „Светкавица“ - град Търговище - „В“ група. 
Цветан Ганев е треньор на ФК „Бенковски“ на деца, юноши и мъже от 2005 до 2021 година. През това време отборът има две първи места във „В“ група, два финала за аматьорската купа и едно участие в „Б“ професионална футболна група. Отборът подобрява и рекордите за най-много поредни победи, за най-много мачове без загуба и за най-много вкарани голове в един сезон. От своя професионален опит той оценява, че основният проблем на спорта е недостатъчното финансиране.

 

 

 

 


Шести е Стоил Андреев на 38 години от Русе, който от 15 години развива бизнес в сферата на онлайн услугите. Той споделя, че огромна пречка на бизнеса в България е липсата именно на електронни услуги, както и непосилната бюрокрация. За стимулирането на растеж в тези сфери Стоил Андреев твърди, че е необходима промяна и изграждане на нови по-гъвкави електронни системи с цел облекчаване на бюрократичната тежест за гражданите и за бизнеса.

 

 

 

 

 

 

 


Седми в листата е Денис Стоянов на 26 години, който също е родом от град Бяла и завършва основното си образование там, след което продължава в СУЕЕ „Св. Константин – Кирил Философ“. Постъпва във Икономическия университет във Варна, но решава да замине във Великобритания и живее в чужбина от 5 години. Там започва да се занимава с различни видове транспортни услуги, като е награден от института по транспорт „National Courier Awards”, успявайки да си създаде име в сферата. За изтичането на млади кадри извън България Денис Стоянов споделя, че страната ни се нуждае от повече младежки центрове и безлихвени кредити за млади семейства.

 

 


Листата на „Републиканци за България“ е представена и онлайн с клип публикуван в социалните мрежи, в който всеки от кандидатите депутати представя себе си накратко. Това действие подкрепя програмата на партията за дигитализация на услугите и осигуряване на по-достъпна и лесна за ползване среда в 21 век и в България, особено за бизнеса.


   

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Парламентарни избори 2021