Повече от двадесет автори на изящни оригинални бижута, кукли, изработени по най-съвременни технологии, дървени играчки, неподражаеми аксесоари превзеха горната палуба на ресторант „Понтона“, за да зарадват русенци с второто издание на арт базара на сдружение „Русе Арт Проджект“. 
Децата спираха и оставаха дълго при Илия Деведжиев, който представяше своята детска книжка „Сребърната риба“, номинирана за тазгодишното издание на наградата „Христо Г.Данов“, но забавляваше малките си поклонници и със забави за сръчковци. 
На друг от щандовете пък привличаха внимание охлюви с огромни размери от една необичайна колекция. Вкусни печива със здравословни съставки, рисувани шалове, чаши с авторски илюстрации, любими детски герои от плат и копчета приковаваха вниманието. 
Организаторките Силвия Кузманова и Венета Русинова /самите те майсторки на уникални кукли и прелестни украшения/ се бяха погрижили участниците в базара да имат минерална вода, кафе и сандвич за обяд. За щастие, притесненията на двете русенки, че летните порои ще провалят артистичния празник, се оказаха повече притеснения, отколкото реалност. И в двата дни върволицата от русенци, които идваха да си изберат нещо красиво и неповторимо не спря. 
Очевидно е, че хората имат нужда от такива събития, това дава увереност на Силвия и Венета смело да мислят за следващи издания на арт базара и да привличат нови участници.