Иван Хаджииванов е новият председател на Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ). Той е избран със 100 гласа от присъствалите на общото събрание на камарата, което се проведе в събота в София.
Това е успех не само за мен, но и за Русе. За първи път човек от провинцията оглавява КЧСИ, Васил Николов влезе в Контролния съвет, а Милкана Македонска бе избрана в Етичната комисия, каза за „Утро“ новият председател на камарата. 
Досега Хаджииванов беше зам.-шеф на съвета на КЧСИ. Той е завършил корабостроене в Рощок, Германия, работил е в Института по корабна хидродинамика към БАН, а след това и в Научно-изследователския институт в Русе. През 1993 г. започва да учи право, става общински съветник, а през 2002 г. - главен юрист на Община Русе. Частен съдебен изпълнител е от създаването на професията през 2006 г. Скоро след това стана известен като „ЧСИ с паяка“, тъй като си купи репатрак, за да вдига колите на длъжници. Няколко години по-късно го дари на Общината.
Частните съдебни изпълнители бяха единствената професионална гилдия, която сама поиска да бъде спряна дейността й за четири месеца като мярка в подкрепа на гражданите и бизнеса в пандемията, припомни Хаджииванов. Резултатът е намаление на събраните пари и новите образувани дела в пъти, намаление на събраните пари, увеличаване на делата по трудови спорове и издръжки. 
Новият председател на КЧСИ обяви, че ще работи за електронизация на съдебното изпълнение, което ще намали разходите на страните, за нови правомощия на ЧСИ като доброволното събиране на вземания, доброволни продажби, установяване на факти, които спестяват време, съдебни производства и значителни средства на кредиторите и длъжниците, увеличаване броя на публичните взискатели. Ще продължи и политиката за ефективен контрол върху ЧСИ от страна на Камарата и неговото усъвършенстване.