Италия се класира за 1/4-финалите на Евро 2020 след продължения. „Адзурите“ не успяха да победят Австрия в редовното време – 0:0 на „Уембли“, но в добавеното време резервите, които пусна Роберто Манчини донесоха успех на тима с 2:1.

В началото на първото продължение Федерико Киеза вкара първия си гол на това първенство. Той бе намерен отлично от Леонардо Спинацола, овладя топката и с удар в далечния ъгъл я прати в мрежата на Бахман.

В 105-ата минута Италия вкара втори гол и до голяма степен реши всичко в срещата. След подаване в наказателното поле Федерико Киеза отклони една топка към Матео Песина, който от близко разстояние се разписа с 2:0.

Австрия все пак върна едно попадение в 115-ата минута. След центриране от корнер Лоис Шауб намери Саша Калайджич, който с глава от близко разстояние се разписа за 2:1.

Това всъщност беше втория гол във вратата на Донарума, но първият бе отменен заради засада. В 66-ата минута след центриране в наказателното поле Давид Алаба отклони топката с глава и Арнаутович от близко разстояние се разписа. Попадението обаче бе разгледано от ВАР и след това отменено.

И при двата гола за австрийците вратарят на Италия Джанлуиджи Донарума бе колеблив и не успя да се намеси по най-добрия начин. Очевидно стражът е разконцентриран заради трансфера си от „Милан“ в ПСЖ по време на първенството.

На 1/4-финалите Италия ще срещне победителя от двубоя между Белгия и Португалия.