Известният русенски лекар д-р Йосиф Новаков е водач на русенската листа с четирима кандидати на дясната коалиция Национално обединение на десницата за извънредните избори на 11 юли. Да подкрепи началника на отделението по вътрешни болести в УМБАЛ „Канев“ на старта на кампанията в Русе дойде лидерът на партия Консервативно обединение на десницата /КОД/ д-р Петър Москов.
След самостоятелното явяване на 4 април сега КОД е в съюз със съмишлениците си за силна и работеща за авторитетна и просперираща България - партиите Български демократически форум и Български земеделски народен съюз.
Подгласници на д-р Новаков в листата са Георги Йончин, Димитър Кюркчиев и волейболистката Милена Ботева.
„Не е толкова важно колко сме известни, а че сме честни хора, които гарантираме да изпълним думата си“, каза водачът на листата д-р Новаков.
Предизборната кампания на партията не се различава като приоритети отпреди два месеца за редовните парламентарни избори през април.
Консервативната десница потвърждава амбицията си за създаване на силна държавност с ясни правила, благоприятни условия за правене на бизнес и за скъсване на връзките с комунистическото минало. В тази връзка д-р Петър Москов направи връзка между техния план за радикална лустрация и американския закон „Магнитски“, по който бяха санкционирани Делян Пеевски, Васил Божков и други българи и това отекна в целия Европейски съюз. 
„Приоритетите за Русе не са нови, но ние имаме волята да ги реализираме. Инфраструктурата в региона трябва да се развие, за да може той да излезе от сегашната си изолация и да развие големия си икономически и културен потенциал. Нужни са и ефективни мерки за осигуряване на чист въздух в Русе“, посочи д-р Новаков.
„Екология и Русе - известна история на всеки един от нас и все още актуална тема. Нашето притеснение идва от другаде - няма кой да накара посочения като източник на проблема производител да поддържа въздуха чист, а това е задача на държавата“, каза той. 
Акцент в програмата на Национално обединение на десницата е и процесът на ваксинация, като двамата лекари предупредиха, че независимо кои партии ще влязат в парламента, това трябва да е безспорно първата задача пред тях.
„Ако се налага, да се чука от врата на врата и да се направят десетки информационни кампании, но не формални, а в пряк диалог с колкото може повече хора. Вече имаме оръжието срещу вируса и трябва да го използваме. Това е превенцията срещу нова вълна през октомври и срещу нови затваряния на държавата”, каза д-р Петър Москов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Парламентарни избори 2021