Германия оцеля! Бундестимът се добра до равенство 2:2 срещу Унгария на Евро 2020 и се класира за осминафиналите. Възпитаниците на Йоахим Льов на два пъти изоставаха срещу "маджарите", но успяха да стигнат до скъпоценна точка. 

Адам Салай откри резултата в 11-ата минута. В 66-ата минута Кай Хаверц изравни, но секунди по-късно Андрас Шефер отново изведе напред гостите. В 84-ата минута резервата Леон Горетцка вкара за крайното 2:2. 

Така Германия събра 4 точки и остава на второ място в крайното класиране на Група "F". Лидер е Франция в 5 пункта. Трети остава Португалия с 4 точки, а Унгария остада след четвърто място с 2 точки. 

На осминафиналите Германия ще играе срещу Англия на "Уембли".

В 4-ата минута Йозуа Кимих бе изведен с пас от дълбочина, но стреля от малък ъгъл и не затрудни Петер Гулачи. Малко след това Антонио Рюдигер с глава стреля покрай вратата. 

В 11-ата минута Унгария изненадващо поведе. Гостите организираха добра многоходова атака. Роланд Шалай получи отдясно и центрира в наказателното поле, където Адам Салай се вклини между защитата на германците и с глава вкара за 0:1. 

Десет минути по-късно гредата спаси Унгария. Кимих центрира в наказателното поле, където Матс Хумелс надскочи всички и стреля с глава, но в горната греда. В 22-ата минута Хумелс свали топката на метри от голлинията за Матиас Гинтер, но ударът на защитника бе избит от Гулачи. 

Към края на полувремето удари от далечна дистанция на Андрас Шефер и Шалай не затрудниха Нойер. В 45-ата минута удар на Кай Хаверц мина покрай вратата. 

Германия започна по-активно второто полувреме. В неговото начало удар на Серж Гнабри бе блокиран. В 52-ата минута Хаверц получи пред наказателното поле и отправи тежък шут, който Гулачи изби. 

В 62-ата минута Унгария получи право да изпълни пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Роланд Шалай потърси директен удар към вратата, но топката срещна гредата от външната страна. 

Четири минути по-късно Германия изравни. Кимих центрира от пряк свободен удар в наказателното поле. Гулачи излезе и се размина с топката, Хумелс опита да насочи към вратата, а това се получи като подаване към Хаверц. Нападателят изпревари Лоик Него и на празна врата вкара за 1:1. 

"Маджарите" си върнаха преднината след изпълнението на център. Гостите организираха бърза атака с няколко подавания. Адам Салай изведе Андрас Шефер зад защитата, а халфът с глава преодоля Нойер за 1:2.

Германия отново натисна, но трудно създаваше нещо запомнящо се на терена. В 80-ата минута хубав пробив на Кроос през центъра завърши с удар по диагонала в аут. 

Йоахим Льов хвърли всичко напред и пусна в игра Джамал Мусиала и Кевин Фоланд, които замениха Госенс и Гинтер. 

Именно талантът на Байерн (Мюнхен) направи отличен пробив отляво и намери Тимо Вернер. Нападателят опита удар, който бе блокиран. Топката попадна в Леон Горетцка, който с плътен шут не остави шансове на Гулачи - 2:2.