Открито е мястото където се е разбил изтребителят МиГ-29. Останките са разпръснати на голяма площ на морското дъно, разтрошени и раздробени. Намерени са части от колесника и части от двигателя.  Това каза командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов. Операцията по издирване на останките от машината бяха възобновени днес, тя бе временно прекратена заради влошени метеорологични условия. Минен ловец "Цибър" обследва района, всички останки се разглеждат детайлно с дистанционни апарати. 

Контраадмирал Кирил Михайлов не е оптимист за откриването на черната кутия. Ще бъде обследван район с площ приблизително 1 кв. километър, на дълбочина 70 м, каза още той. Това е като търсене на игла в купа сено, а не сме сигурни дали тя няма да бъде забита в дъното, каза той.

 

"Нашите надежди да намерим по-голяма останала част от самолета, която да бъде лесно извадена и в последствие да бъде извадена черната кутия от нея, се опровергаха. Самолетът е разбит на множество малки парчета. В момента "Минен ловец" обследва района и останките се разглеждат много внимателно с помощта на дистанционно управляеми апарати".

Контраадмирал Михайлов представи как е преминала хронологично операцията по търсенето и спасяването на майор Терзиев, като бе категоричен, че тя е стартирала незабавно след трагедията. Тя е продължила до 10 часа на 10 юни, когато е станало ясно, че той не е можело да бъде намерен, както и че, ако е катапултирал, е щял да бъде спасен.

 

Началникът на отбраната адмирал Емил Евтимов коментира за Радио Варна ,че най-важната задача на  операцията всъщност е постигната с локализирането на точното място на инцидента, което ще даде възможност дори черната кутия да не бъде намерена, да се анализира точно ситуацията в момента на инцидента, предаде репортерът на БНР Даниела Стойнова.