61-годишният Пламен Бонев, който уби 59-годишната си съпруга Сашка по особено мъчителен начин в Могилино в събота, остава за постоянно в ареста, реши вчера състав на Окръжния съд.
Пламен често пиел и ставал агресивен към съпругата си. В събота около обед отново се напил, скарал се със Сашка и я пребил с твърд тъп предмет, който ще бъде установен с точност след допълнителни експертизи. Жертвата легнала в леглото, а насилникът излязъл от къщата. Върнал се след час, разбрал, че жена му е мъртва, и в 17.20 часа се обадил в полицията в Две могили. 
Пред полицаите Пламен с надебелял език започнал да обяснява, че бил на пазар, а като се върнал, намерил жена си мъртва. По тялото й обаче били открити следи от побой и мъжът бил откаран в ареста, а разпитът му  продължил на другия ден, когато изтрезнял. В неделя си признал всичко и срещу него има повдигнато обвинение за умишлено убийство.
Вчера Окръжният съд уважи искането на прокуратурата за постоянното му задържане в ареста до влизане на делото в съда. Решението може да се обжалва.