Русе ще бъде домакин на тридневен празник на забавленията в четвъртък, петък и събота, когято ще се проведат 16-ото издание на туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и 13-ият Фестивал на туристическите забавления и анимации. Това ще бъд най-голямото национално браншово събитие за тази година с участието на хотели, туроператори, общини и музеи от цялата страна. Техен активен помощник ще бъде Професионалната гимназия по туризъм в Русе.
Сред акцентите интерес предизвиква кулинарното шоу на Иван Звездев, който ще готви и раздава типични русински ястия на централния площад от 12.30 до 17 ч в четвъртък, 17 юни.
Същия ден от 18 ч на площада ще започне Биг-бенд парад с участие на формации от Русе, Велико Търново, Габрово и Плевен. По-рано атрактивно представление ще изнесе школата за прабългарски бойни изкуства „Багатур“.
На следващия ден от 20 ч квартет „Дестини“ /Destiny/, в която има ярко русенски присъствие в лицето на Звезделина Халтъкова, ще изнесе на площада авторския си концерт-спектакъл „Усещане за жена“. Две часа преди това шеф Ради Стамболов, изработил първия по рода си шоколадов албум на квартета, ще представи нова, лимитирана серия на шоколадовия диск със същото заглавие и с вкус на емблематичната за Русе торта Гараш. От 19 ч пред Доходното здание ще започне камерният концерт“Любими български песни“.
Съботата е предвидена за голям детски празник от 10 до 13 ч на площада с множество творчески ателиета. Тогава ще се проведе и състезанието „Като шеф готвачите“, организирано от ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“, Клуба на професионалните готвачи Русе и Община Русе.
Вечерта от 20 часа ще има матино парти с Amazonia Dance Project.
Една от винаги ефектните атракции на фестивала ще бъдат и традиционните полети с балон.