29 художници от Сърбия показват в графика, живопис и видео посланията на времето в изложбата „Скритото наследство“. Тя ще бъде открита в петък в 18 ч в Художествената галерия на „Борисова“ 39 и ще остане в Русе до 27 юни. 
Творбите на съвременните сръбски автори са посветени на идеята за съживяване на древноримския път по рука Дунав, който свързва различните страни и народи. Произведенията са били показани първо на откриването на реконструираната средновековна крепост Голубац на Дунава, съществувала през 13 век. Проектът е осъществен в сътрудничество с Центъра за графика и визуални изследвания „Академия“ на Факултета по изящни изкуства в Белград и Центъра за компетентност на Дунав. 
Град Русе е един от важните центрове по римския дунавски маршрут, при това има дълга история и богато културно материално и нематериално наследство, убедени са гостите. Всеки от тях в своите работи оставя своя отпечатък и провокира нови идеи и разисли за времето и за скритото наследство, оставено на съвременниците от др евните прадеди.